top of page

Bacillus Clausii Nedir? Ne İşe Yarar?

Probiyotikler, insanın yaşam döngüsünü tamamlayabilmesi için gerekli olan canlı bakteri ve mayalardır. Probiyotikler, insan vücudu üzerinde pozitif etkilere sahiptir ve yoğurt, peynir ve süt ürünlerinde bulunmaktadır. Doktorlar, hastaların tedavilerinde bakteri takviyesi yapabilmektedir.

Probiyotikler, yetişkinlerde, pediatrik hastalarda akut ishali gibi sindirim sisteminde oluşan hastalıkların tedavisinde önemli rol oynamaktadır. Sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasında önemli rol oynayan bacillus clausii nedir? Ne işe yarar? Sorularının cevaplarını birlikte inceleyelim.



Bacillus Clausii Nedir?

Bacillus Clausii bakterilerini detaylı olarak anlatmadan önce probiyotiklerin gerekliliklerinden bahsedelim. Probiyotikler, bağırsak ve sindirimin düzenlenmesini sağlayan mikro organizmalardır.

Mayalı besinlerin içeriğinde bol miktarda bulunan bakteriler vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Bacillus clausii, probiyotik çeşitlerinden biridir ve dış etkilere karşı koruma sağladığı için diğer probiyotiklerden ayrılır.

Doktor kontrolündeki ilaç tedavilerinde ve gerek duyulan besin takviyelerinde kullanılan bacillus clausii gastrointestinal sistemdeki patojenlerin büyümesini engeller ve bağırsak bakteri florasının dengesinin geri kazanılmasına destek olur. Ayrıca vitamin üretiminde yardımcı olmaktadır.

Sindirim sisteminde mide ve safra direncini arttıran bu bakteri mide asidinden önce besinlerin emilmesine yardımcı olmaktadır.

Araştırmalara göre yetişkin bir insan bağırsağında 100 trilyon faydalı mantar ve bakteri bulunmaktadır. Faydalı bakterilerin yetersizliği insanın hasta olmasına neden olmaktadır. Faydalı bakteriler arasında yer alan bacillus clausii, tedavilerde ve besin takviyelerinde kullanılmaktadır.



Bacillus Clausii Bakterisinin Faydaları Nelerdir?

Bacillus Clausii bakterisi, tedavilerde kullanılmakta ve diyetisyenlerin beslenme planlarında yer alan besinlerde bulunmaktadır. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışması ve bağırsaklardaki faydalı bakterilerin arttırılması için kullanılmaktadır.

Sindirim sisteminde yer alan bağırsak ve midenin besinleri daha iyi öğütmesi, vücut direncinin artması için ve sindirim sistemi hastalıkların tedavisinde bacillus clausii bakterisi kullanılmaktadır. Bacillus clausii bakterisinin faydaları elbette bunlarla sınırlı kalmıyor.

● Vücut direncinin artması ve sindirim sisteminden dolayı oluşabilecek kabızlık, şişkinlik ve daha ciddi rahatsızlıkların önüne geçmek için kullanılır. Tedavi sürecinde kullanılan bu bakteri aynı zamanda hastalığa yakalanmadan önce zararlı bakterilere karşı direnç oluşturmak için kullanılmaktadır.

● Gastrointestinal sistemdeki patojenlerin büyümesini engellerken mide ve bağırsak florasının dengesinin geri kazanılmasına yardımcı olmaktadır. Bunlarla birlikte eksik vitaminlerin üretilmesinde görev alır ve bu sayede disvitaminozu düzeltir.

Bacillus clasuii, antimikrobiyal etkiye sahiptir ve bağırsakta doku hasarının önlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede vücutta oluşabilecek zararlı bakterilere karşı vücudun dirençli olmasını sağlamaktadır.

● Bacillus Clausii bakterisi, vücudun daha iyi olmasını sağlarken sindirim sistemi için oldukça önemlidir. Diyetisyen ve doktor kontrolünde besin takviyelerinde alınabilecek olan bir probiyotik türüdür. Vücut değerlerinize göre ihtiyacınız olan miktarı belirlemek için uzmana danışmanız gerekir.



Bacillus Clausii Bakterisi Nelerde Bulunur?

Gıda takviyelerinde ve tedavi sürecinde kullanılan bacillus clausii bakterisi vücudun daha dirençli olmasını ve sindirim sisteminin güçlenmesini sağlar. Erişkin bir insanın bağırsağında bulunan 100 trilyon mantar ve bakteriden biridir. Bağırsakların sağlıklı çalışması ve oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek için besin takviyelerinde bulunan bakteri ayrıca birçok gıda ürününde bulunmaktadır.

Probiyotiklerin, iştah açıcı özelliği bulunurken aynı zamanda probiyotikler, besinlerin kolayca sindirilmesini sağlamaktadır. Bacillus clausii bakterisi nelerde bulunur;

● Yoğurt

● Kefir

● Ayran

● Lahana ve Salatalık Turşusu

● Kimchi

● Tarhana

● Tempeh

● Fermente Peynirler

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için gerekli olan bacillus clausii bakterisi yukarıdaki besinlerde bulunmaktadır. Bacillus clausii bakterisi, hammadde olarak probiyotiklerde üretiminde kullanılmaktadır.


Daha fazlası için sosyal medya hesabımızı takip edebilir ya da buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.


184 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page